Никой не трябва да очаква отстъпки от нас, заяви днес турският

...
Никой не трябва да очаква отстъпки от нас, заяви днес турският
Коментари Харесай

Ердоган резна Швеция за НАТО: Никой не трябва да очаква отстъпки от нас

Никой не би трябвало да очаква отстъпки от нас, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган във връзка с кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган приказва пред публицисти на летище " Ататюрк " в Истанбул преди да замине за Вилнюс, където ще взе участие в среща с шведския министър-председател Улф Кристершон, свикана от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, във връзка кандидатурата на Швеция за участие в пакта. Заседанието ще се състои в навечерието на срещата на високо ниво на страните от НАТО във Вилнюс.

Турският водач подчерта днес, че Анкара постоянно е подкрепяла курса на НАТО на " отворени порти ".

В същото време, с цел да се форсира процесът на Стокхолм за участие в НАТО, е належащо да се изпълнят всички разпореждания от тристранния меморандум (между Турция, Швеция и Финландия), съобщи Ердоган.

Президентът на Турция обвърза въпроса, обвързван с кандидатурата на Стокхолм в НАТО, с договарянията за присъединение на Турция към Европейския съюз. 

Първо отворете пътя за присъединение на Турция към Европейски Съюз, а по-късно ще " разчистим пътя " за кандидатурата на Швеция (за НАТО), тъкмо както направихме в тази ситуация с Финландия, означи Ердоган, представен от Анадолската организация.

Турция чака към този момент 50 години да се причисли към Европейски Съюз, добави турският президент.

Турция към момента не е одобрила кандидатурата на Швеция за участие в НАТО. Анкара настояваше Стокхолм да затегне антитерористичното си законодателство и да екстрадира лица, считани от турските управляващи за терористи. В последно време обстановката се усложни още повече след демонстрация, при която в Стокхолм бе изгорено копие на Корана.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР